• oud trainer Gilbert Vancaillie is overleden

22 jan 2024
  • Wij hebben vernomen dat onze oude Trainer Gilbert Vancaillie is overleden.

Wij herinneren hem dat hij voor de S.V.Sluis een zeer goede en menselijke trainer was.

Wij danken hem daarvoor hij heeft S.V.Sluis toen op de kaart gezet.

Wij wensen zijn familie alle sterkte

Verder publiceren wij een verhaal dat Gilbert zelf heeft geschreven ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van onze club

S.V. Sluis. Periode 1971-’76   Trainer Gilbert Vancaillie

Mijn aanstelling als trainer werd getekend bij de opening van het voetbalseizoen, augustus ’71.

Het was aanpassen geblazen. Ik kwam van het prachtige sportcomplex Heist waar ik met F.C. Heist naar 1e provinciale promoveerde.

Ik herinner me dat Cees Blaeke met de gebroeders Bogaard de zaterdag voormiddag, na regen, laagten en molshopen nivelleerde op het oude veld om het speelklaar te krijgen.

Ik zag veel werk maar kon bouwen met een enthousiaste kern en getalenteerde spelers.

Maar de trainingsmogelijkheden waren miniem.

Er was beperkte verlichting op nog geen kwart van het veld, echte zaalvoetbal toestanden.

We moesten kattenogen hebben.

Maar... er werd balvaardigheid, samenspel en snelheid geoefend.

Na de training zette Cees heerlijke koffie.

En wat was het resultaat na mijn eerste jaar S.V. Sluis; we werden met vlag en wimpel kampioen in de 2e klasse.

De jaren ’72-’73 en ’73-’74 hadden we het niet onder de markt in die 1e klasse.

Maar we konden door inzet en samenwerking ons goed handhaven.

Speeljaar  ’74-’75 was de overgang van het oude naar het nieuwe veld.

We begonnen de trainingen op Retranchement, een veld om je benen te breken.

Ook een beperkte tijd, want geen verlichting.

Dan maar op voet- en fietspaden gelopen, op de autoparking baloefeningen gegeven en in de kleine gymzaal spring- en lenigoefeningen begeleiden.

Dat waren nauwelijks mogelijkheden en nog geen veldverlichting op het nieuwe veld.

En de resultaten?  Het was weer raak!!!

Een geschenk kwam van Groede Bram Beun en Jaap Ras kwamen de ploeg versterken.

Ik kon een goed uitgebalanceerd elftal opstellen, achteraan gesloten en vooraan een score-machine met het gevolg dat we kampioen in de 1e klasse speelden.

Speeljaar ’75-’76 in de landelijke klasse

Die verre verplaatsingen o.a. tot in West-Brabant en Zuid-Holland vielen wel tegen.

Zo’n afstanden voor amateurvoetbal (8 á 10 uur onderweg).

Maar de resultaten mochten er zijn. We draaiden mee aan de top.

De geweldige uitschieter was op mijn verjaardag, die zaterdag 15 november ’75 speelden we tegen de koploper toen Yerseke.

Ik kreeg van mijn spelers voor mijn verjaardag een prachtig geschenk, een overwinning om van te duizelen 7-0.

En zeggen dat we bij thuiswedstrijden regelmatig van die uitschieters hadden.

Ik had een amateurploeg met een profinstelling.

Ze speelden voor wat ze waard waren en dat met een tomeloze inzet, van goudwaarde, een  gouden tijd voor S.V. Sluis.

Wie maakten het de vereniging zo fijn in die periode!!!!!

1e elftal:  Hans en Steven Vercouteren, Bram Dierickx, Jaap Ras, Bram Beun, Walter Goossen, Cor en Jos Lensen, Etienne Monbaliu, Guy Nollet, Willy Schram, Dick van Heist, Patrick van Landschoot, Ton Smits, Jos en Paul Spee, Charel de Vey, Dirk du Fosse, Nico Kolmeyer, Piet Jansen, en Coach  Herman Bogaard.

Toen ook goed bruikbare spelers vooral met inzet in het 2e elftal:

Sjaak Smit, Adrie van der Stoep, Frank de Badts, Harry Spee, Eddie Spelier, Jaap Faas, Johan Bogaard, Johan de Visser, Ricky Rubens, Piet Vercouteren, Adrie van Hal, Jan Bodderij.

Ik ben tevreden dat ik bij deze vereniging heb kunnen werken.  DANK U

Tekst   Gilbert Vancaillie